Metsämökki

Taidemaalari Alice Kaira (1913–2006) rakennutti Metsämökin kodiksi itselleen ja pojalleen. Talo valmistui 1948. Taiteilijan suunnitelmat kuitenkin muuttuivat hänen avioiduttuaan Johan Runebergin kanssa. Ympärivuotiseen käyttöön ajateltu talo jäi perheen kesäpaikaksi. Puolison kuoltua Alice Kaira myi talon Vikkulan perheelle 1959.

Taidemaalari Tiina Lamminen osti rakennuksen kesäateljeekseen 2014.

Metsämökin ateljee on ihanteellinen omalle taiteelliselle työskentelylleni. Tilassa on ikkunat kahteen suuntaan. Huonekorkeus on kolme metriä. Myös tilan pinta-ala, reilut 50 neliötä, on hyvä. Ruovedellä on useita taiteilijoiden itselleen rakennuttamia ateljeetaloja. Metsämökki on yksi niistä.

Metsämökki on osallistunut vuodesta 2018 valtakunnalliseen Konstrundan -tapahtumaan, ateljeen ovet olivat avoinna 12.–13.9.2020.

Metsämökki Ruovesi on projekti, tuotemerkki jonka sisällä syntyy joka kodin käyttötekstiilejä ja arjen esineitä. Metsämökkiruovesi -tuotekirje lähetetään neljästi vuodessa. Maksuttoman kirjeen tilaaminen ja tuotetiedustelut metsämö[email protected]

Metsämökki Ruovesi Luovesi -pyyhkeet ovat myynnissä

Ruoveden Vaatekaupassa, Ruovedentie 36, 34600 Ruovesi